Hírlevél december 25.

Vasárnapi persely december 19-én                               53.150, – Ft

Szolgálattevő december 25-én 17 órakor          Nt. Szegedi Gergely

Szolgálattevő december 26-án                            Nt. Hánka Levente*Reggeli áhítatok: 8:30-tól Facebookon is megtekinthetők. Helyileg a Gyülekezeti Ház Ifjúsági Termében találjuk.

*Ünnepi alkalmaink:

Karácsony I. nap december 25-én szombaton 10 órakor Istentisztelet a Nagytemplomban, (Úrvacsorás Istentisztelet)

Karácsony I. nap délután 17 órakor Istentisztelet a Gyül. Házban.

Karácsony II. nap december 26-án vasárnap, 10 órakor Istentisztelet a Gyülekezeti Házban. (Úrvacsorás Istentisztelet)

December 31-én pénteken 18 órakor Óév-búcsúztató Istentisztelet (szilveszteri) a Gyülekezeti Házban.

Január 1-én szombaton (2022) de. 10 órakor Újévi Istentisztelet a Gyülekezeti Házban.

* A Gyermek-konfirmáció az iskolai szünet alatt szintén szünetel, ezt követően az elsőéveseknek szerdán, a másodéveseknek pénteken tartjuk.

* A Vasárnapi Iskola alkalmai Istentiszteletekkel párhuzamosan zajlanak, (az Ünnepi alkalmakkor nem szervezzük meg a vasárnapi iskolát. )

*Egyházfenntartói járulékaink éves díja: Presbiteri: 15.000, -; Aktív dolgozók: 12.000, -; Nyugdíjas, diák: 6.000, -; Adományaikat és céladományaikat a K&H Bank:10403129-49575157-50491000 számú számlaszámra lehet utalni. Kérjük, hogy a közleménybe írják bele a nevet, címet és a befizetés célját.

*KÖNYVÁRUSÍTÁS: Minden vasárnapi Istentisztelet előtt és után lehet érdeklődni és vásárolni. Karácsonyi és adventi kiadványom megvásárolhatók a könyvterjesztésben.

*Új énekeskönyvek vásárlására gyűjtést szervezünk.

Aki erre szeretne adakozni, a lelkészi hivatalban megteheti, vagy utalással a gyülekezet számlájára (közleményben kérjük beírni: énekeskönyv) Adakozásból összegyűlt eddig 179.000,-Ft, melyből már 50 db-ot a gyülekezet számára, 20 db-ot eladásra meg is tudtunk vásárolni. A következő szállítmány februárban érkezik.

*Szeretetdoboz: A Református Szeretetszolgálat és a Nagytemplomi Gyülekezet idén a Szeretetdoboz gyűjtését erdélyi testvérgyülekezetünk számára hirdeti meg. A megszokott tartalommal összeállított gyűjtést december 20-ig gyűjtöttük össze a lelkészi hivatalban. Ezt követően eljuttattuk Vajdaszentiványba, a Református Óvoda és a Gyülekezet számára. 104.700,- Ft gyűlt össze, melyből tartós élelmiszert vásároltunk. Ezen felül a Református Általános Iskola és Óvoda valamint a Nagytemplomi Gyülekezet gyűjtéssel élelmiszerdobozból 25 darabot töltöttünk meg., 100 cipősdobozt, amit a szeretetszolgálat adományával kiegészítettünk180-ra. A többi református gyülekezet is hozzájárult a gyűjtéshez az általános iskolán, vagy a Református Szeretetszolgálaton keresztül, amit az úton is hálásan köszönünk.

*Keresztelőkkel, esküvőkkel kapcsolatban mindig alkalmazkodunk az érvényben lévő országos állami, és egyházi előírásokhoz. Várjuk az ezzel kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket.

*Önkénteseket keresünk: a gyermekfelügyelethez a vasárnapi

Istentiszteletek alatt, az ifjúsági munkához és az alkalmakhoz.