Hírlevél november 20.

Temetés: Szabó Gábor 44 éves korában elhunyt testvérünk temetése november 14-én volt a Csemői temetőben. Hetés Eszter 75 éves korábanelhunyt asszonytestvérünk temetése november 17-én volt az Öregtemetőben.

Vasárnapi persely november 13-án                              79.200 ,- Ft   

Szolgálattevő november 27-én:                            Nt. Szabó Gábor

*Egyházfenntartói járulékaink éves díja: Presbiteri: 15.000, – Ft; Aktív dolgozók: 12.000, – Ft; Nyugdíjas, diák: 6.000, – Ft; valamint Adományaikat és céladományaikat is a K&H Bank:10403129-49575157-50491000 számú számlaszámra lehet utalni. Kérjük, hogy a közleménybe írják bele a nevet, címet és a befizetés célját.

* Advent első vasárnapja november 27-én lesz. Az Újvárosi Gyülekezet a szokásos adventi délutánra 15.00 órakor vár mindenkit szeretettel. Vendégelőadó Stefán Attila. a Taksonyi Református Egyházközség lelkipásztora.

* A Városi Adventi Koszorún az adventi gyertyát advent második vasárnapján, december 4-én 17.00 órakor gyújtjuk mi reformátusok. Aki szeretne egyet közösen énekelni, jöjjön el.

*Egyházzenei hirdetések:

Előénekes csoport létrehozására várunk jelentkezőket.

– Advent első és harmadik vasárnapja zenés Istentiszteletet tartunk.

– Adventi vasárnapok előtt november 26-án, december 3-án és 10-én szombatonként 16.00-tól illetve december 17-én 14 órától énekes előesti szertartás, „vesperás” az Ifiteremben. A 16. században reformátor elődeink így készültek advent ünnepi időszakra. Várunk mindenkit szeretettel.

– a Gyülekezeti Házban harmónium cserére van szükség, erre hirdetünk adakozást. Adakozni utalással, vagy a Lelkészi hivatalban lehet.

* A vasárnaptól (november 13-tól) a Gyülekezeti Házban tartjuk a Vasárnapi Istentiszteleteket.

* A Bibliaórák minden kedden délelőtt 9:30-tól vannak az Ifjúsági teremben.

* Gyülekezetünkben elkezdődött a Tanúim Lesztek program. Minden kedden 18 órától május végéig tart. Jövő évben tervezzük újra indítani, rendszeresíteni ezt az alkalmat gyülekezetünkben.

* Intro alkalmat iartunk a Török János középiskolában. Minden csütörtökön 15 órától a könyvtárban.

*A Konfirmációs órák: Az első csoport szerdán 13:30-tól (7. órában) az iskola 3-as tantermében. A második csoport hétfőn illetve pénteken tartjuk szintén 7. órában az Ifiteremben.

* Ezt követően a Ceglédi Fúvós Zenekar Adventi Koncertjét hallgathatjuk meg a Nagytemplomi Gyülekezeti Házban 18.00 órától.

* Ismét elindult a könyvárusítás, a könyvek még a tavalyi áron kaphatók. Jövőhéten hétfőn érkeznek a Kálvin Kiadó jövőévi kiadványai. Szép ajándék karácsonyra Mindenkinek!

* Kávézás az Istentisztelet után a jövő héttől, advent első hététől szeretettel vár mindenkit az előtérben. Lehet kávézni, beszélgetni.